4B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.Jan 7, 2022

4 B sözleşmeli personel kimleri kapsıyor?

4b sigorta: 4b sistemi eski adıyla Bağ-Kur sigortasıdır. Bu sisteme kayıtlı kişiler, kendi mesleğini icra eden yani bağımsız olarak çalışan kişilerdir. 4b sisteminine esnaf (iş yeri sahipleri), sanatkar veya serbest meslek grupları dahil olabilir.

Sözleşmeli personel kadroya geçer mi?

02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 9'uncu maddesi ile sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesine imkân sağlanmıştır.

4B Kadroya Geçecek mi?

Daha önce gerçekleştirilen bir çalışma ile 4C kadrosundaki özelleştirmeden gelen personel 4B'li yapılmış ve kadroya alınmıştı. Şimdi de 4B kadrosundaki sözleşmeli personel için 4A'lı yani kadrolu olma yolu açılıyor. Sözleşmeli memurlar 3600 ek göstergeyle birlikte kadrolu olacak!

4A li memur ne demek?

4A NEDİR? 4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

4 b li calismak ne demek?

Halk arasında bağ-kur olarak bilinen 4B kapsamında kariyer ve meslek grupları kategorisi dışında kalan çalışanlar yer almaktadır. Mühendis, sağlık memuru, hemşire, teknisyen ve koruma ile güvenlik kadroları bu kapsam içerisinde güvence altına alınır.

4 b hangi meslekler?

4B'nin kapsadığı meslek grupları arasında mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru vb. gibi meslekleri sayabiliriz. 4C veya eski adıyla Emekli Sandığı ise bir yıldan az süreli veya mevsimlik işlerde çalışan vatandaşların bağlı bulunduğu sigorta sistemidir.

Sözleşmeli memur kaç yıl çalışır?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor.